BBQ-spett-i-pita
Ingredienser (4 portioner)
  • 4 skivor BBQ Smokey Karré, grovtärnad
  • 2 rödlök, bitar
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl ajvar relisch, valfri styrka
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4-8 pitabröd – platta/stora libanesiska
  • 1 huvud krispsallad, plockade blad
  • 2 saltgurkor, tunnklyftade
  • salt
  • peppar

BBQ-karréspett i pita med ajvaryoghurt

Tid: ca 20 min 
plus tempereringstid för köttet
Antal portioner: 4 

Gör så här
  • Varva karrébitar och lök på spett.
  • Låt gärna köttet ligga i rumstemperatur ca 30 min innan de tillreds.
  • Blanda ihop yoghurt med ajvar och vinäger, smaka av med salt och peppar.
  • Grilla spetten till önskad stekgrad, rekommenderat ca 65°C i innertemperatur.
  • Lyft av och låt vila ca 5 minuter på en tallrik.
  • Servera spett i pitabröd med yoghurt, sallad, gurka och ex lite salsa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Hilton Foods Sverige AB, orgnr. 556639-7831 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.