Nöt
Ingredienser (4 portioner)
- 4 skivor BBQ Smokey Karré, grovtärnad
- 2 rödlök, bitar
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 dl ajvar relisch, valfri styrka
- 1 msk vitvinsvinäger
- 4-8 pitabröd – platta/stora libanesiska
- 1 huvud krispsallad, plockade blad
- 2 saltgurkor, tunnklyftade
- salt
- peppar
BBQ-karréspett i pita med ajvaryoghurt
Tid: ca 20 min
plus tempereringstid för köttet
Antal portioner: 4
Gör så här
- Varva karrébitar och lök på spett.
- Låt gärna köttet ligga i rumstemperatur ca 30 min innan de tillreds.
- Blanda ihop yoghurt med ajvar och vinäger, smaka av med salt och peppar.
- Grilla spetten till önskad stekgrad, rekommenderat ca 65°C i innertemperatur.
- Lyft av och låt vila ca 5 minuter på en tallrik.
- Servera spett i pitabröd med yoghurt, sallad, gurka och ex lite salsa till.