BBQ-spett-i-pita
Ingredienser (4 portioner)
  • 4 skivor BBQ Smokey Karré, grovtärnad
  • 2 rödlök, bitar
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl ajvar relisch, valfri styrka
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4-8 pitabröd – platta/stora libanesiska
  • 1 huvud krispsallad, plockade blad
  • 2 saltgurkor, tunnklyftade
  • salt
  • peppar

BBQ-karréspett i pita med ajvaryoghurt

Tid: ca 20 min 
plus tempereringstid för köttet
Antal portioner: 4 

Gör så här
  • Varva karrébitar och lök på spett.
  • Låt gärna köttet ligga i rumstemperatur ca 30 min innan de tillreds.
  • Blanda ihop yoghurt med ajvar och vinäger, smaka av med salt och peppar.
  • Grilla spetten till önskad stekgrad, rekommenderat ca 65°C i innertemperatur.
  • Lyft av och låt vila ca 5 minuter på en tallrik.
  • Servera spett i pitabröd med yoghurt, sallad, gurka och ex lite salsa till.