Kokospanerad-kotlett
Ingredienser (4 portioner)
  • 4 st kotletter, benfria
  • 2-3 dl vetemjöl
  • 2 ägg, vispade
  • 4-5 dl kokosflakes el flingor
  • 4 port vermecelli nudlar
  • 1 påse wokblandning, färdigskuren, ca 300 g
  • 1-2 dl sweet chili sås
  • 1-2 st lime, pressade
  • 2-3 dl asiatiska färska örter – ex. koriander, mynta, thaibasilika, salladslök m.fl
  • salt
  • svartpeppar

Kokospanerad kotlett med nudelsallad och söt sursås

Tid: ca 30-40 min
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Platta ut kotletterna med hjälp av ex. en kavel eller stekpanna, ca 1 cm tjocka.
  • Panera kotletter i mjöl, ägg och sist kokos, krydda med salt och peppar.
  • Koka nudlarna mjuka i saltat vatten, häll av och låt svalna lite, blanda med wokblandning i en bunke tillsammans med sweet chilisås och limejuice, låt dra i några minuter.
  • Stek undertiden kotletterna i olja så de får fin färg.
  • Innan servering, blanda i örter i nudlarna.
  • Lägg upp en hög nudelsallad på tallrik och toppa med grovstrimlad kotlett och ex. hackade jordnötter.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Hilton Foods Sverige AB, orgnr. 556639-7831 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.