Nöt

Ingredienser (4 portioner)
- 4 st kotletter, benfria
- 2-3 dl vetemjöl
- 2 ägg, vispade
- 4-5 dl kokosflakes el flingor
- 4 port vermecelli nudlar
- 1 påse wokblandning, färdigskuren, ca 300 g
- 1-2 dl sweet chili sås
- 1-2 st lime, pressade
- 2-3 dl asiatiska färska örter – ex. koriander, mynta, thaibasilika, salladslök m.fl
- salt
- svartpeppar
Kokospanerad kotlett med nudelsallad och söt sursås
Tid: ca 30-40 min
Antal portioner: 4
Gör så här
- Platta ut kotletterna med hjälp av ex. en kavel eller stekpanna, ca 1 cm tjocka.
- Panera kotletter i mjöl, ägg och sist kokos, krydda med salt och peppar.
- Koka nudlarna mjuka i saltat vatten, häll av och låt svalna lite, blanda med wokblandning i en bunke tillsammans med sweet chilisås och limejuice, låt dra i några minuter.
- Stek undertiden kotletterna i olja så de får fin färg.
- Innan servering, blanda i örter i nudlarna.
- Lägg upp en hög nudelsallad på tallrik och toppa med grovstrimlad kotlett och ex. hackade jordnötter.