Kokospanerad-kotlett
Ingredienser (4 portioner)
  • 4 st kotletter, benfria
  • 2-3 dl vetemjöl
  • 2 ägg, vispade
  • 4-5 dl kokosflakes el flingor
  • 4 port vermecelli nudlar
  • 1 påse wokblandning, färdigskuren, ca 300 g
  • 1-2 dl sweet chili sås
  • 1-2 st lime, pressade
  • 2-3 dl asiatiska färska örter – ex. koriander, mynta, thaibasilika, salladslök m.fl
  • salt
  • svartpeppar

Kokospanerad kotlett med nudelsallad och söt sursås

Tid: ca 30-40 min
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Platta ut kotletterna med hjälp av ex. en kavel eller stekpanna, ca 1 cm tjocka.
  • Panera kotletter i mjöl, ägg och sist kokos, krydda med salt och peppar.
  • Koka nudlarna mjuka i saltat vatten, häll av och låt svalna lite, blanda med wokblandning i en bunke tillsammans med sweet chilisås och limejuice, låt dra i några minuter.
  • Stek undertiden kotletterna i olja så de får fin färg.
  • Innan servering, blanda i örter i nudlarna.
  • Lägg upp en hög nudelsallad på tallrik och toppa med grovstrimlad kotlett och ex. hackade jordnötter.