Fläsk
Ingredienser (2 portioner)
- 2 skivor biff, 200 g/st.
- 3 dl majonnäs
- 1-2 klyftor vitlök, finriven
- ½ citron, pressad
- flingsalt
- peppar
- 200 g padrones, sköljda
- olivolja
Grillad biff med Padrones och aioli
Tid: ca 20 min
plus tempereringstid för köttet
Antal portioner: 2
Gör så här
- Låt gärna biffarna ligga i rumstemperatur ca 30 min innan de tillreds.
- Blanda ihop majonnäs med vitlök och smaka av med citron, salt och peppar.
- Grilla biffarna till önskad stekgrad, lyfta av och krydda med salt och peppar, låt vila några minuter på tallrik.
- Hetta upp ½ dl olivolja i en panna och stek padrones hastigt så de precis blir mjuka, lyft ur olja och krydda med flingsalt.
- Servera biffarna med padrones, aioli och ex. grillad citron.