Pulled-beef
Ingredienser (4 portioner)
  • 1 kg högrev i bit
  • 1 msk medelhavssalt
  • 1 msk svartpeppar, grovmalen
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • ½ dl äppeljuice
  • ½ dl äpplecidervinäger

Pulled Beef

Tid: ca 4-5 timmar
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Blanda salt, peppar, paprika, lök & vitlökspulver i en skål, krydda högreven så den täcks helt.
  • Lägg högrevsbit i gryta med lock och sätt in i ugn på 125°C i 4 timmar.
  • Ta ut ur ugn, lyft ur högrev och tillsätt vinäger och juice i grytan, koka ner till 1/3 del av vätskan
  • Grovrepa kött med gafflar och lägg tillbaka i grytan, blanda runt och servera sen direkt.
  • Servera pulled beef i ex. bröd med valfri BBQ-sås och inlagd rödlök, gurka och slaw.