Grillad BBQ filé med Caponata
Ingredienser (4 portioner)
  • 1 Classic BBQ Fläskfilé, 600 g
  • ¾ dl olivolja
  • ½ kg aubergine
  • 1 lök
  • 4 klyftor vitlök, grovhackade
  • 1 burk cocktailtomat, 400 g
  • 3 msk röd vinsvinäger
  • 1 dl gröna oliver
  • 10 basilikablad
  •  salt
  •  peppar

Grillad BBQ fläskfilé med Caponata

Tid: ca 20-30 min 
plus tempereringstid för köttet
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Låt gärna köttet ligga i rumstemperatur ca 30 min innan de tillreds.
  • Hetta upp olja i kastrull, stek aubergine gyllenbrun i några minuter och tillsätt sen lök och vitlök, stek ytterligare 2-3 minuter.
  • Slå på tomater, vinäger och oliver, sjud under lock i ca 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
  • Ta av från värme och vänd i basilikablad.
  • Grilla köttet först på direkt värme så den får fin färg, lägg sen indirekt och grilla klart under lock till ca 65°C i innertemperatur, ta av och rulla in i smörgåspapper och låt vila i 5-10 minuter.
  • Servera uppskuret kött med caponata och ex en spenatsallad och baguette.