Grillad BBQ filé med Caponata
Ingredienser (4 portioner)
  • 1 Classic BBQ Fläskfilé, 600 g
  • ¾ dl olivolja
  • ½ kg aubergine
  • 1 lök
  • 4 klyftor vitlök, grovhackade
  • 1 burk cocktailtomat, 400 g
  • 3 msk röd vinsvinäger
  • 1 dl gröna oliver
  • 10 basilikablad
  •  salt
  •  peppar

Grillad BBQ fläskfilé med Caponata

Tid: ca 20-30 min 
plus tempereringstid för köttet
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Låt gärna köttet ligga i rumstemperatur ca 30 min innan de tillreds.
  • Hetta upp olja i kastrull, stek aubergine gyllenbrun i några minuter och tillsätt sen lök och vitlök, stek ytterligare 2-3 minuter.
  • Slå på tomater, vinäger och oliver, sjud under lock i ca 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
  • Ta av från värme och vänd i basilikablad.
  • Grilla köttet först på direkt värme så den får fin färg, lägg sen indirekt och grilla klart under lock till ca 65°C i innertemperatur, ta av och rulla in i smörgåspapper och låt vila i 5-10 minuter.
  • Servera uppskuret kött med caponata och ex en spenatsallad och baguette.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Hilton Foods Sverige AB, orgnr. 556639-7831 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.