Nöt
Ingredienser (4 portioner)
- 1 Classic BBQ Fläskfilé, 600 g
- ¾ dl olivolja
- ½ kg aubergine
- 1 lök
- 4 klyftor vitlök, grovhackade
- 1 burk cocktailtomat, 400 g
- 3 msk röd vinsvinäger
- 1 dl gröna oliver
- 10 basilikablad
- salt
- peppar
Grillad BBQ fläskfilé med Caponata
Tid: ca 20-30 min
plus tempereringstid för köttet
Antal portioner: 4
Gör så här
- Låt gärna köttet ligga i rumstemperatur ca 30 min innan de tillreds.
- Hetta upp olja i kastrull, stek aubergine gyllenbrun i några minuter och tillsätt sen lök och vitlök, stek ytterligare 2-3 minuter.
- Slå på tomater, vinäger och oliver, sjud under lock i ca 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
- Ta av från värme och vänd i basilikablad.
- Grilla köttet först på direkt värme så den får fin färg, lägg sen indirekt och grilla klart under lock till ca 65°C i innertemperatur, ta av och rulla in i smörgåspapper och låt vila i 5-10 minuter.
- Servera uppskuret kött med caponata och ex en spenatsallad och baguette.