Nöt
Ingredienser (4 portioner)
- 1 kg högrev i bit, delad i 4 bitar
- ½ dl mjöl
- ½ dl olja
- 1 lök, grovtärnad
- 2 klyftor vitlök
- ½ morot, grovtärnad
- 1 stjälkselleri, grovskivad
- 1 burk cocktailtomater, ca 400 g
- 1 dl vitt vin
- 3 dl buljong
- 1 lagerblad
- 2 citron, rivet skal
- 2-3 klyftor vitlök, hackade
- 2 dl persilja, hackad
Osso Bucco style högrev med Gremolata
Tid: ca 3-4 timmar
Antal portioner: 4
Gör så här
- Panera köttbitar i mjöl, hetta upp en gryta med oljan, bryn kött runt om så bitarna får fin färg.
- Lyft ur kött och bryn lök, vitlök, morot och selleri i några minuter i grytan.
- Lägg tillbaka kött, slå på vin, tomater, buljong och lagerblad, koka upp, lägg på lock, sänk värme och sjud i 2 timmar.
- Känn efter så köttet är mört med gaffel, smaka av med salt och peppar.
- Blanda ihop citronskal, vitlökshack och persilja till en gremolata.
- Servera högrev med lite gremolata på, med ex. baguette eller cous cous.