Osso-Bucco
Ingredienser (4 portioner)
  • 1 kg högrev i bit, delad i 4 bitar
  • ½ dl mjöl
  • ½ dl olja
  • 1 lök, grovtärnad
  • 2 klyftor vitlök
  • ½  morot, grovtärnad
  • 1 stjälkselleri, grovskivad
  • 1 burk cocktailtomater, ca 400 g
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl buljong
  • 1 lagerblad
  • 2 citron, rivet skal
  • 2-3 klyftor vitlök, hackade
  • 2 dl persilja, hackad

Osso Bucco style högrev med Gremolata

Tid: ca 3-4 timmar
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Panera köttbitar i mjöl, hetta upp en gryta med oljan, bryn kött runt om så bitarna får fin färg.
  • Lyft ur kött och bryn lök, vitlök, morot och selleri i några minuter i grytan.
  • Lägg tillbaka kött, slå på vin, tomater, buljong och lagerblad, koka upp, lägg på lock, sänk värme och sjud i 2 timmar.
  • Känn efter så köttet är mört med gaffel, smaka av med salt och peppar.
  • Blanda ihop citronskal, vitlökshack och persilja till en gremolata.
  • Servera högrev med lite gremolata på, med ex. baguette eller cous cous.