Osso-Bucco
Ingredienser (4 portioner)
  • 1 kg högrev i bit, delad i 4 bitar
  • ½ dl mjöl
  • ½ dl olja
  • 1 lök, grovtärnad
  • 2 klyftor vitlök
  • ½  morot, grovtärnad
  • 1 stjälkselleri, grovskivad
  • 1 burk cocktailtomater, ca 400 g
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl buljong
  • 1 lagerblad
  • 2 citron, rivet skal
  • 2-3 klyftor vitlök, hackade
  • 2 dl persilja, hackad

Osso Bucco style högrev med Gremolata

Tid: ca 3-4 timmar
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Panera köttbitar i mjöl, hetta upp en gryta med oljan, bryn kött runt om så bitarna får fin färg.
  • Lyft ur kött och bryn lök, vitlök, morot och selleri i några minuter i grytan.
  • Lägg tillbaka kött, slå på vin, tomater, buljong och lagerblad, koka upp, lägg på lock, sänk värme och sjud i 2 timmar.
  • Känn efter så köttet är mört med gaffel, smaka av med salt och peppar.
  • Blanda ihop citronskal, vitlökshack och persilja till en gremolata.
  • Servera högrev med lite gremolata på, med ex. baguette eller cous cous.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Hilton Foods Sverige AB, orgnr. 556639-7831 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.