Nöt
Ingredienser (4 portioner)
- 3 skivor vitt bröd, kantskurna
- 1 lök, finriven
- 1 ägg
- 1 knippe persilja, hackad
- 500 g blandfärs
- 1-2 tsk salt
- peppar, efter smak
- olja att steka i
Snabb blandfärs Köfte
Tid: ca 1 timme
Antal portioner: 4
Gör så här
- Täck brödskivor med vatten i ca 30 sekunder, lyft ur och pressa bort vattnet, lägg i bunke tillsammans med lök, ägg och persilja.
- Blanda ingredienserna väl, tillsätt färsen och fortsätt blanda, smaka av med salt och peppar.
- Arbeta sen färsen ca 5 minuter, så den blir elastisk, låt sen vila i 30 minuter i kyl med plastfilm över.
- Ta ut färs och forma köftes med fuktiga händer, lägg på tallrik och låt vila i 10 minuter till.
- Stek köftes gyllenbruna i panna med olja i.
- Servera köftes med ex. nykokt bulghur, löksallad, citronklyftor och kanske lite pitabörd på sidan.