Snabb Blandfärs Köfte
Ingredienser (4 portioner)
  • 3 skivor vitt bröd, kantskurna
  • 1 lök, finriven
  • 1 ägg
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 500 g blandfärs
  • 1-2 tsk salt
  • peppar, efter smak
  • olja att steka i

Snabb blandfärs Köfte

Tid: ca 1 timme 
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Täck brödskivor med vatten i ca 30 sekunder, lyft ur och pressa bort vattnet, lägg i bunke tillsammans med lök, ägg och persilja.
  • Blanda ingredienserna väl, tillsätt färsen och fortsätt blanda, smaka av med salt och peppar.
  • Arbeta sen färsen ca 5 minuter, så den blir elastisk, låt sen vila i 30 minuter i kyl med plastfilm över.
  • Ta ut färs och forma köftes med fuktiga händer, lägg på tallrik och låt vila i 10 minuter till.
  • Stek köftes gyllenbruna i panna med olja i.
  • Servera köftes med ex. nykokt bulghur, löksallad, citronklyftor och kanske lite pitabörd på sidan.