Nöt
Ingredienser (4 portioner)
- 4 kotletter - benfria
- 200 g färskost med smak, ex. vitlök, chili
- 600 g små potatis, halverade
- ½ dl olja
- 3-4 klyftor vitlök
- 1 dl rött vin
- 2 dl buljong
- smör/olja att steka i
- salt
- peppar
Färskostfylld kotlett med råstekt potatis och vitlöksskysås
Tid: 30-40 minuter
Antal portioner: 4
Gör så här
- Gör ett snitt och skapa en ”ficka” i varje kotlett, fyll med färskost och försegla med en tandpetare.
- Skölj den skivade potatisen i kallt vatten och låt rinna av ordentligt, hetta upp panna med olja, lägg i potatisen med snittyta ner, lägg ett lock på.
- Sänk till medelhög värme och stek i ca 5 minuter, lyft lock och vänd på potatisar, krydda med salt och peppar, stek ytterligare 5 minuter, känn om potatis är klar.
- Stek kotletterna i smör/olja på båda sidor så de får fin färg, krydda med salt och peppar.
- Lyft ur kotletter och låt vila på tallrik i ngr minuter.
- Ställ tillbaka panna och lägg i 2 msk smör och vitlök, stek vitlök mjuk och slå på rött vin, låt koka upp och tillsätt buljong, låt koka upp igen, smaka av med salt och peppar.
- Servera kotletter med potatis, sky och ex. frästa haricots vertes till.