Färskostfylld kotlett med råstekt potatis och vitlöksskysås
Ingredienser (4 portioner)
  • 4 kotletter - benfria
  • 200 g färskost med smak, ex. vitlök, chili
  • 600 g små potatis, halverade
  • ½ dl olja
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1 dl rött vin
  • 2 dl buljong
  • smör/olja att steka i
  • salt
  • peppar

Färskostfylld kotlett med råstekt potatis och vitlöksskysås

Tid: 30-40 minuter
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Gör ett snitt och skapa en ”ficka” i varje kotlett, fyll med färskost och försegla med en tandpetare.
  • Skölj den skivade potatisen i kallt vatten och låt rinna av ordentligt, hetta upp panna med olja, lägg i potatisen med snittyta ner, lägg ett lock på.
  • Sänk till medelhög värme och stek i ca 5 minuter, lyft lock och vänd på potatisar, krydda med salt och peppar, stek ytterligare 5 minuter, känn om potatis är klar.
  • Stek kotletterna i smör/olja på båda sidor så de får fin färg, krydda med salt och peppar.
  • Lyft ur kotletter och låt vila på tallrik i ngr minuter.
  • Ställ tillbaka panna och lägg i 2 msk smör och vitlök, stek vitlök mjuk och slå på rött vin, låt koka upp och tillsätt buljong, låt koka upp igen, smaka av med salt och peppar.
  • Servera kotletter med potatis, sky och ex. frästa haricots vertes till.