Röd lins och nötfärsgryta med indisk touch
Ingredienser (4 portioner)
  • 2 msk olja
  • 2 st gul lök, hackade
  • 400 g nötfärs
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk currypulver
  • 1 burk tomater, krossade
  • 5 dl buljong, ex. kalv, kyckling mm
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4 dl röda linser, torra
  • 1 citron, pressad
  • 1 påse grönkål, strimlad
  •  Salt

Röd lins och nötfärsgryta med indisk touch

Tid: ca 40 min 
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Hetta upp olja i en kastrull och svetta löken tills den börjar bli mjuk, lökan ska ej få färg.
  • Höj värme och lägg i färsen, stek vidare under omrörning, när färsen börjar få färg, krydda med spiskummin och curry.
  • Slå på tomater, buljong och kokosmjölk, koka upp, tillsätt linser och sjud i 20-30 minuter, rör om då och då.
  • Smaka av med citron och salt, vänd i grönkål innan servering och servera ev. med något gott bröd eller ris till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Hilton Foods Sverige AB, orgnr. 556639-7831 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.