Nöt
Ingredienser (4 portioner)
- 2 msk olja
- 2 st gul lök, hackade
- 400 g nötfärs
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk currypulver
- 1 burk tomater, krossade
- 5 dl buljong, ex. kalv, kyckling mm
- 1 burk kokosmjölk
- 4 dl röda linser, torra
- 1 citron, pressad
- 1 påse grönkål, strimlad
- Salt
Röd lins och nötfärsgryta med indisk touch
Tid: ca 40 min
Antal portioner: 4
Gör så här
- Hetta upp olja i en kastrull och svetta löken tills den börjar bli mjuk, lökan ska ej få färg.
- Höj värme och lägg i färsen, stek vidare under omrörning, när färsen börjar få färg, krydda med spiskummin och curry.
- Slå på tomater, buljong och kokosmjölk, koka upp, tillsätt linser och sjud i 20-30 minuter, rör om då och då.
- Smaka av med citron och salt, vänd i grönkål innan servering och servera ev. med något gott bröd eller ris till.