Röd lins och nötfärsgryta med indisk touch
Ingredienser (4 portioner)
  • 2 msk olja
  • 2 st gul lök, hackade
  • 400 g nötfärs
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk currypulver
  • 1 burk tomater, krossade
  • 5 dl buljong, ex. kalv, kyckling mm
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4 dl röda linser, torra
  • 1 citron, pressad
  • 1 påse grönkål, strimlad
  •  Salt

Röd lins och nötfärsgryta med indisk touch

Tid: ca 40 min 
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Hetta upp olja i en kastrull och svetta löken tills den börjar bli mjuk, lökan ska ej få färg.
  • Höj värme och lägg i färsen, stek vidare under omrörning, när färsen börjar få färg, krydda med spiskummin och curry.
  • Slå på tomater, buljong och kokosmjölk, koka upp, tillsätt linser och sjud i 20-30 minuter, rör om då och då.
  • Smaka av med citron och salt, vänd i grönkål innan servering och servera ev. med något gott bröd eller ris till.