Nöt
Ingredienser (4 portioner)
- 600 g fläskytterfilé, skivad i ca 1 cm tjocka skivor
- 3 msk majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- 1 ½ tsk salt
- svartpeppar
- 3 dl majonnäs
- ½ dl chipotle i adobosås
- 1 msk citronjuice, färskpressad
- 1 dl maizenamjöl
- 4 dl Panko ströbröd
- olja att steka i
- 4 st fralla
Crispy Pork med Chipotlemajo
Tid: 10-20 min
plus köttets marinerinsgtid
Antal portioner: 4
Gör så här
- Blanda 3 msk majonnäs med dijonsenap, salt och svartpeppar i en bunke, lägg i den skivade fläskytterfilén och låt marinera i ca 30 minuter.
- Mixa under tiden ihop majonnäs med chipotle och smaka av med citron, salt och peppar.
- Blanda mjöl och panko, vänd fläskytterfiléskivorna i pankoblandning så att de är riktigt täckta, lägg på galler tills de ska stekas.
- Hetta upp ordentligt med olja i en stekpanna med hög kant, stek köttet gyllenbrunt på båda sidorna.
- Servera ex. med majonnäs, saltgurka och inlagd lök, i rostade frallor.