Crispy Pork med Chipotlemajo
Ingredienser (4 portioner)
  • 600 g fläskytterfilé, skivad i ca 1 cm tjocka skivor
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ½ tsk salt
  • svartpeppar
  • 3 dl majonnäs
  • ½ dl chipotle i adobosås
  • 1 msk citronjuice, färskpressad
  • 1 dl maizenamjöl
  • 4 dl Panko ströbröd
  • olja att steka i
  • 4 st fralla

Crispy Pork med Chipotlemajo

Tid: 10-20 min
plus köttets marinerinsgtid
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Blanda 3 msk majonnäs med dijonsenap, salt och svartpeppar i en bunke, lägg i den skivade fläskytterfilén och låt marinera i ca 30 minuter.
  • Mixa under tiden ihop majonnäs med chipotle och smaka av med citron, salt och peppar.
  • Blanda mjöl och panko, vänd fläskytterfiléskivorna i pankoblandning så att de är riktigt täckta, lägg på galler tills de ska stekas.
  • Hetta upp ordentligt med olja i en stekpanna med hög kant, stek köttet gyllenbrunt på båda sidorna.
  • Servera ex. med majonnäs, saltgurka och inlagd lök, i rostade frallor.