Dansk Hakke Bööf
Ingredienser (4 portioner)
  • 600 g nötfärs
  • smör
  • 3 lök, skivad
  • 4 dl buljong
  • 1 tsk maizenamjöl utblandat i 1 msk vatten
  • 2 tsk soja – mörk
  • 4 toast
  • 4 ägg
  • smör att steka i
  • salt
  • peppar

Dansk Hakke Bööf, med löksås, stekt ägg på toast Melba

Tid: ca 20 min
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Forma fyra biffar av nötfärsen och lägg på en tallrik tills de ska stekas.
  • Smält 1-2 msk smör i en panna och stek löken gyllenbruna på medelhög värme.
  • Lyft ur löken och lägg i en skål, lägg i 1 msk smör och stek biffarna till önskad stekgrad.
  • I en annan panna, smält en stor klick smör och stek toastbröden gyllenbruna på båda sidorna, lägg sen på varsin tallrik.
  • Ställ tillbaka pannan med lite mer smör och stek äggen ”sunny side”.
  • Ta de färdigstekta biffarna och lägg på toastbröden, ställ tillbaka pannan och slå buljong i den, koka upp, red med maizenavatten och smaka av med salt och peppar.
  • Toppa biffar med stekt lök, sky och avsluta med äggen.