Nöt
![Dansk Hakke Bööf](https://hackstakottdisk.se/wp-content/uploads/2019/02/dansk-hakke-boef.jpg)
Ingredienser (4 portioner)
- 600 g nötfärs
- smör
- 3 lök, skivad
- 4 dl buljong
- 1 tsk maizenamjöl utblandat i 1 msk vatten
- 2 tsk soja – mörk
- 4 toast
- 4 ägg
- smör att steka i
- salt
- peppar
Dansk Hakke Bööf, med löksås, stekt ägg på toast Melba
Tid: ca 20 min
Antal portioner: 4
Gör så här
- Forma fyra biffar av nötfärsen och lägg på en tallrik tills de ska stekas.
- Smält 1-2 msk smör i en panna och stek löken gyllenbruna på medelhög värme.
- Lyft ur löken och lägg i en skål, lägg i 1 msk smör och stek biffarna till önskad stekgrad.
- I en annan panna, smält en stor klick smör och stek toastbröden gyllenbruna på båda sidorna, lägg sen på varsin tallrik.
- Ställ tillbaka pannan med lite mer smör och stek äggen ”sunny side”.
- Ta de färdigstekta biffarna och lägg på toastbröden, ställ tillbaka pannan och slå buljong i den, koka upp, red med maizenavatten och smaka av med salt och peppar.
- Toppa biffar med stekt lök, sky och avsluta med äggen.