Dansk Hakke Bööf
Ingredienser (4 portioner)
  • 600 g nötfärs
  • smör
  • 3 lök, skivad
  • 4 dl buljong
  • 1 tsk maizenamjöl utblandat i 1 msk vatten
  • 2 tsk soja – mörk
  • 4 toast
  • 4 ägg
  • smör att steka i
  • salt
  • peppar

Dansk Hakke Bööf, med löksås, stekt ägg på toast Melba

Tid: ca 20 min
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Forma fyra biffar av nötfärsen och lägg på en tallrik tills de ska stekas.
  • Smält 1-2 msk smör i en panna och stek löken gyllenbruna på medelhög värme.
  • Lyft ur löken och lägg i en skål, lägg i 1 msk smör och stek biffarna till önskad stekgrad.
  • I en annan panna, smält en stor klick smör och stek toastbröden gyllenbruna på båda sidorna, lägg sen på varsin tallrik.
  • Ställ tillbaka pannan med lite mer smör och stek äggen ”sunny side”.
  • Ta de färdigstekta biffarna och lägg på toastbröden, ställ tillbaka pannan och slå buljong i den, koka upp, red med maizenavatten och smaka av med salt och peppar.
  • Toppa biffar med stekt lök, sky och avsluta med äggen.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Hilton Foods Sverige AB, orgnr. 556639-7831 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.