Grillad BBQ Chili Ytterfilé
Ingredienser (4 portioner)
  • 700g Chili BBQ Fläskytterfilé
  • 100 g ruccola
  • 2 dl torkade tomater, strimlade
  • 1 päron, tunnklyftad
  • 1 silverlök, tunnskivade
  • 50 g parmesan, hyvlad
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 citron, halverad
  • flingsalt
  • svartpeppar

Grillad BBQ Chili Ytterfilé i ljummen sallad med ruccola, torkade tomater, parmesan

Tid: ca 20-30 min
plus tempereringstid för köttet
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Låt gärna köttet ligga i rumstemperatur ca 30 min innan de tillreds.
  • Grilla köttet först på direkt värme så den får fin färg runt om, lägg sen köttet på indirekt värme och grilla klart under lock till ca 65°C i innertemperatur, ta av och rulla in i smörgåspapper, låt vila i ca 5-10 minuter.
  • Skär upp fläskytterfilén i ca 4-5 mm tjocka skivor och lägg på fat.
  • Fördela ruccola, tomater, päron, lök och sist parmesan över, ringla på olja och pressa citron, krydda med salt och peppar och servera direkt, gärna med ex. gott bröd på sidan och någon citron extra.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Hilton Foods Sverige AB, orgnr. 556639-7831 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.