Nöt

Ingredienser (4 portioner)
- 700g Chili BBQ Fläskytterfilé
- 100 g ruccola
- 2 dl torkade tomater, strimlade
- 1 päron, tunnklyftad
- 1 silverlök, tunnskivade
- 50 g parmesan, hyvlad
- 2-3 msk olivolja
- 1 citron, halverad
- flingsalt
- svartpeppar
Grillad BBQ Chili Ytterfilé i ljummen sallad med ruccola, torkade tomater, parmesan
Tid: ca 20-30 min
plus tempereringstid för köttet
Antal portioner: 4
Gör så här
- Låt gärna köttet ligga i rumstemperatur ca 30 min innan de tillreds.
- Grilla köttet först på direkt värme så den får fin färg runt om, lägg sen köttet på indirekt värme och grilla klart under lock till ca 65°C i innertemperatur, ta av och rulla in i smörgåspapper, låt vila i ca 5-10 minuter.
- Skär upp fläskytterfilén i ca 4-5 mm tjocka skivor och lägg på fat.
- Fördela ruccola, tomater, päron, lök och sist parmesan över, ringla på olja och pressa citron, krydda med salt och peppar och servera direkt, gärna med ex. gott bröd på sidan och någon citron extra.