Nöt

Ingredienser (4 portioner)
- 1000 g karré, tärnad i stora bitar
- 1 ½ tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk spiskummin
- 1 lök, skalad & delad
- 2 lagerblad
- 1 tsk oregano
- 2 msk limejuice
- 1 apelsin, pressad – behåll halvorna
- ½-1 l vatten, så det täcker
Mexican Carnitas
Tid: ca 2 ½ timme
Antal portioner: 4
Gör så här
- Blanda karrébitar med övriga ingredienser i en gryta som klarar av ugnsvärme, inklusive apelsinskalshalvor.
- Ställ grytan på spisen och koka upp utan lock, lägg på lock, sätt in i ugn på 150°C i ca 2 timmar.
- Ta ur grytan ur ugnen och sila över vätskan i en annan kastrull, koka upp och reducera ner till en ”sirapkonsistens”, ca 10-15 minuter, du ska ha ca 2-3 dl vätska kvar.
- Lägg undertiden köttet på en plåt/tallrik och ”grovrepa” varje, inte för smått.
- När vätskan är klar, blanda med kött ordentligt, smaka av med salt och peppar.
- Stek kött i panna under omrörning tills det fått fin färg och blivit lite krispiga.
- Servera carnitas i varma tortillabröd med ex avokado, kål, syltad lök, pico de gallo mm.