Mexican-Carnitas
Ingredienser (4 portioner)
  • 1000 g karré, tärnad i stora bitar
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 lök, skalad & delad
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk limejuice
  • 1 apelsin, pressad – behåll halvorna
  • ½-1 l vatten, så det täcker

Mexican Carnitas

Tid: ca 2 ½ timme
Antal portioner: 4

Gör så här

 

  • Blanda karrébitar med övriga ingredienser i en gryta som klarar av ugnsvärme, inklusive apelsinskalshalvor.
  • Ställ grytan på spisen och koka upp utan lock, lägg på lock, sätt in i ugn på 150°C i ca 2 timmar.
  • Ta ur grytan ur ugnen och sila över vätskan i en annan kastrull, koka upp och reducera ner till en ”sirapkonsistens”, ca 10-15 minuter, du ska ha ca 2-3 dl vätska kvar.
  • Lägg undertiden köttet på en plåt/tallrik och ”grovrepa” varje, inte för smått.
  • När vätskan är klar, blanda med kött ordentligt, smaka av med salt och peppar.
  • Stek kött i panna under omrörning tills det fått fin färg och blivit lite krispiga.
  • Servera carnitas i varma tortillabröd med ex avokado, kål, syltad lök, pico de gallo mm.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Hilton Foods Sverige AB, orgnr. 556639-7831 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.