Larb-Style-Sallad
Ingredienser (4 portioner)
  • 500 g blandfärs
  • olja
  • 1 msk okokt ris, rostad och mortlad
  • 1-2 tsk socker
  • 1-2 msk fisksås
  • 1 lime, pressad
  • 1 chili, tunnskivad
  • 3 salladslök, tunnskivad
  • 2 dl asiatiska örter: Koriander och Myntablad
  • salladsblad
  • 1 l vattenmelon, grovtärnad

Larb-Style Melonsallad med örter

Tid: 30 min 
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Hetta upp en panna/wok så den ryker, slå i lite olja och stek sen färsen under omrörning tills den får färg.
  • Tillsätt ris, socker, fisksås och limejuice, stek någon minut till under omrörning och tillsätt chili, lök och örter, ta av från värme och smaka av igen om det behövs mer kryddor.
  • Lägg några salladsblad i botten av en skål, lägg i melonbitar och toppa med larb (den vietnamesiska färsröran) och ev. fler örter, servera med extra limeklyftor om du har.