Nöt

Ingredienser (4 portioner)
- 500 g karré, delade på längden
- 2-3 skivor ingefära
- 2 msk olja
- 1 ½ msk chilibönpasta (Toban Djan)
- 2 klyftor vitlök, hackad
- 2 tunna gröna paprikor, skivad i 3 cm bitar
- 3-4 salladslök, skuren i 3 cm bitar
- 1 msk torr sherry
- 1 tsk soja
- 2 tsk socker
Twice Cooked Chinese Pork
Tid: ca 1 timme
Antal portioner: 4
Gör så här
- Koka upp 1 liter vatten med skivad ingefära, lägg i karré och sjud i ca 30 minuter, lyft ur vatten och låt svalna på tallrik.
- Skiva fläskkarrén, ca 3-4 mm tjocka skivor.
- Hetta upp panna/wok med olja och stek karréskivor gyllenbrun, lyft karré ur panna/wook.
- Hetta upp panna/wok igen och tillsätt olja och bönpasta, stek i ca 30 sekunder, lägg i vitlök och stek ytterligare 30 sekunder under omrörning.
- Lägg tillbaka fläsk med paprika och purjolök, stek/woka i några minuter och smaka av med vin/sherry, soja och socker.
- Lägg upp och servera med ex. nykokt ris och pickels.