Twice-Cooked-Chinese-pork
Ingredienser (4 portioner)
  • 500 g karré, delade på längden
  • 2-3 skivor ingefära
  • 2 msk olja
  • 1 ½ msk chilibönpasta (Toban Djan)
  • 2 klyftor vitlök, hackad
  • 2 tunna gröna paprikor, skivad i 3 cm bitar
  • 3-4 salladslök, skuren i 3 cm bitar
  • 1 msk torr sherry
  • 1 tsk soja
  • 2 tsk socker

Twice Cooked Chinese Pork

Tid: ca 1 timme
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Koka upp 1 liter vatten med skivad ingefära, lägg i karré och sjud i ca 30 minuter, lyft ur vatten och låt svalna på tallrik.
  • Skiva fläskkarrén, ca 3-4 mm tjocka skivor.
  • Hetta upp panna/wok med olja och stek karréskivor gyllenbrun, lyft karré ur panna/wook.
  • Hetta upp panna/wok igen och tillsätt olja och bönpasta, stek i ca 30 sekunder, lägg i vitlök och stek ytterligare 30 sekunder under omrörning.
  • Lägg tillbaka fläsk med paprika och purjolök, stek/woka i några minuter och smaka av med vin/sherry, soja och socker.
  • Lägg upp och servera med ex. nykokt ris och pickels.