Twice-Cooked-Chinese-pork
Ingredienser (4 portioner)
  • 500 g karré, delade på längden
  • 2-3 skivor ingefära
  • 2 msk olja
  • 1 ½ msk chilibönpasta (Toban Djan)
  • 2 klyftor vitlök, hackad
  • 2 tunna gröna paprikor, skivad i 3 cm bitar
  • 3-4 salladslök, skuren i 3 cm bitar
  • 1 msk torr sherry
  • 1 tsk soja
  • 2 tsk socker

Twice Cooked Chinese Pork

Tid: ca 1 timme
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Koka upp 1 liter vatten med skivad ingefära, lägg i karré och sjud i ca 30 minuter, lyft ur vatten och låt svalna på tallrik.
  • Skiva fläskkarrén, ca 3-4 mm tjocka skivor.
  • Hetta upp panna/wok med olja och stek karréskivor gyllenbrun, lyft karré ur panna/wook.
  • Hetta upp panna/wok igen och tillsätt olja och bönpasta, stek i ca 30 sekunder, lägg i vitlök och stek ytterligare 30 sekunder under omrörning.
  • Lägg tillbaka fläsk med paprika och purjolök, stek/woka i några minuter och smaka av med vin/sherry, soja och socker.
  • Lägg upp och servera med ex. nykokt ris och pickels.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Hilton Foods Sverige AB, orgnr. 556639-7831 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.