Faijitas
Ingredienser (4 portioner)
  • 500g lövbiff
  • 2 msk limejuice
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • olja att steka i
  • salt
  • peppar
  • 1 lök, skivad
  • 3 paprikor – olika färger, skivade

Faijitas med tillbehör

Tid: ca 20 min
plus marineringstid för köttet
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Blanda ihop limejuice med oregano, spiskummin, paprikapulver, chiliflakes och vitlök, vänd i lövbiffarna och låt dra i minst 30 minuter.
  • Hetta upp en panna med lite olja i och stek biffarna hastigt på båda sidorna, lyft och lägg på tallrik.
  • Hetta upp pannan igen så den ryker och lägg i lök och paprika, rör om och stek i 1-2 minuter.
  • Strimla lövbiffarna och lägg i grönsakspannan, smaka av och servera sen rykandes het med olika tillbehör.