Fläsk Satayspett m jordnötssås och syrad gurka
Ingredienser (4 portioner)
Satayspett:
  • 500 g fläskytterfilé, tunnskivad
  • 1 ½ dl kokosmjölk
  • 2 msk currypulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
 
Jordnötssås
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk röd currypasta - thailändsk
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk jordnötssmör
  • 3 msk socker
  • 1 msk vitvinsvinäger
 
Syrad gurka
  • 1 gurka, skivad
  • 1 grön mild chili, skivad
  • 2-3 schalottenlökar, skivad
  • 1 dl socker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten

Fläsk Satayspett med jordnötssås och syrad gurka

Tid: 40-50 min
Antal portioner: 4

Gör så här

 

Satayspett

  • Blanda ihop kokosmjölk med curry, socker och salt, marinera fläskstrimlor i 20 minuter.
  • Trä strimlor på spett.
  • Grilla/stek till önskad stekgrad och servera med jordnötssås och gurka.

 

Jordnötssås

  • Värm upp kokosmjölk, rör i currypasta så den löses upp, sjud så olja släpper.
  • Tillsätt jordnötssmör och resterande ingredienser, smaka av.

 

Syrad gurka

  • Blanda alla ingredienser och låt dra i 30 minuter, rör om då och då.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Hilton Foods Sverige AB, orgnr. 556639-7831 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.