Fläsk Satayspett m jordnötssås och syrad gurka
Ingredienser (4 portioner)
Satayspett:
  • 500 g fläskytterfilé, tunnskivad
  • 1 ½ dl kokosmjölk
  • 2 msk currypulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
 
Jordnötssås
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk röd currypasta - thailändsk
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk jordnötssmör
  • 3 msk socker
  • 1 msk vitvinsvinäger
 
Syrad gurka
  • 1 gurka, skivad
  • 1 grön mild chili, skivad
  • 2-3 schalottenlökar, skivad
  • 1 dl socker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten

Fläsk Satayspett med jordnötssås och syrad gurka

Tid: 40-50 min
Antal portioner: 4

Gör så här

 

Satayspett

  • Blanda ihop kokosmjölk med curry, socker och salt, marinera fläskstrimlor i 20 minuter.
  • Trä strimlor på spett.
  • Grilla/stek till önskad stekgrad och servera med jordnötssås och gurka.

 

Jordnötssås

  • Värm upp kokosmjölk, rör i currypasta så den löses upp, sjud så olja släpper.
  • Tillsätt jordnötssmör och resterande ingredienser, smaka av.

 

Syrad gurka

  • Blanda alla ingredienser och låt dra i 30 minuter, rör om då och då.