Nöt
Ingredienser (4 portioner)
Satayspett:
- 500 g fläskytterfilé, tunnskivad
- 1 ½ dl kokosmjölk
- 2 msk currypulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk socker
Jordnötssås
- 2 dl kokosmjölk
- 1 msk röd currypasta - thailändsk
- 2 msk fisksås
- 3 msk jordnötssmör
- 3 msk socker
- 1 msk vitvinsvinäger
Syrad gurka
- 1 gurka, skivad
- 1 grön mild chili, skivad
- 2-3 schalottenlökar, skivad
- 1 dl socker
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1 dl vatten
Fläsk Satayspett med jordnötssås och syrad gurka
Tid: 40-50 min
Antal portioner: 4
Gör så här
Satayspett
- Blanda ihop kokosmjölk med curry, socker och salt, marinera fläskstrimlor i 20 minuter.
- Trä strimlor på spett.
- Grilla/stek till önskad stekgrad och servera med jordnötssås och gurka.
Jordnötssås
- Värm upp kokosmjölk, rör i currypasta så den löses upp, sjud så olja släpper.
- Tillsätt jordnötssmör och resterande ingredienser, smaka av.
Syrad gurka
- Blanda alla ingredienser och låt dra i 30 minuter, rör om då och då.