Thai-biffsallad
Ingredienser (4 portioner)
  • 2 skivor biff, 200 g/st.
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk fisksås
  • 1 chili, skivad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2 lime, pressade
  • 1 msk socker
  • 2 schalottenlök, skivade
  • 50 g haricots verts, skivade
  • 400 g breda glasnudlar, kokta
  • 200 g kål – röd/spets, tunnskivad
  • ½ gurka, bitar
  • 1 dl myntablad
  • krutonger

Thai-Biffsallad med glasnudlar, kål och mynta

Tid: ca 20 min 
plus tempereringstid för köttet
Antal portioner: 4

Gör så här
  • Låt gärna biffarna ligga i rumstemperatur ca 30 min innan de tillreds.
  • Grilla/stek biffarna medium, krydda med salt och peppar, låt vila ngr minuter på tallrik.
  • Blanda ihop fisksås, chili, vitlök, limejuice, socker, lök och haricots verts till en dressing.
  • Vid servering, tunnskiva biff, blanda i dressing med nudlar, kål, gurka och mynta, lägg upp och toppa med krutonger.
  • Servera ev. med extra limeklyftor till