Nöt

Ingredienser (4 portioner)
- 2 skivor biff, 200 g/st.
- salt
- svartpeppar
- 2 msk fisksås
- 1 chili, skivad
- 1 klyfta vitlök, hackad
- 2 lime, pressade
- 1 msk socker
- 2 schalottenlök, skivade
- 50 g haricots verts, skivade
- 400 g breda glasnudlar, kokta
- 200 g kål – röd/spets, tunnskivad
- ½ gurka, bitar
- 1 dl myntablad
- krutonger
Thai-Biffsallad med glasnudlar, kål och mynta
Tid: ca 20 min
plus tempereringstid för köttet
Antal portioner: 4
Gör så här
- Låt gärna biffarna ligga i rumstemperatur ca 30 min innan de tillreds.
- Grilla/stek biffarna medium, krydda med salt och peppar, låt vila ngr minuter på tallrik.
- Blanda ihop fisksås, chili, vitlök, limejuice, socker, lök och haricots verts till en dressing.
- Vid servering, tunnskiva biff, blanda i dressing med nudlar, kål, gurka och mynta, lägg upp och toppa med krutonger.
- Servera ev. med extra limeklyftor till